آیا به دنبال تاسیس دفتر املاک برای کسب درآمد فراوان و آسان هستید؟ از شرایط مراحل قانونی اخذ پروانه دفتر املاک اطلاعات کافی دارید؟ امروزه با توسعه ساختوساز میتوان دفتر املاک را به عنوان یکی از مشاغل پر درآمد بر شمرد. در یک نگاه کلی شاید تصور کنید که وارد شدن به این حوزه بسیار ساده و بیدردسر است؛ ولی خوب است به شما یادآور شویم، تاسیس آژانس املاک نیز مانند سایر کسبوکارها نیازمند دریافت جواز کسب برای شروع و سایر مجوزهای قانونی از سمت نهادهای مربوطه میباشد. در این مقاله شما را با شرایط دریافت مجوز دفتر املاک به طور کامل آشنا خواهیم کرد.
تعریف شغل مشاور املاک
مشاور املاک شخصی است که در دفتر املاک کار میکند و دارای صلاحیت بالا و دانش فراوان و دیدگاه وسیع در حوزه ملک و مسکن میباشد. یک مشاور املاک با تکیه بر تجربه و دانش خود بهترین ملک را به مشتری معرفی میکند و با آگاهی از خطرات و موانع، مشتری خود را به سمت خرید یا اجاره امن و بیدردسر ملک مورد نظر هدایت میکند.
مهمترین هدف مشاور املاک، یافتن ملک مناسب و عقد قرارداد بین فروشنده و خریدار بدون تضییع حقوق طرفین میباشد. وی بعدا در بخش تنظیم اسناد نیز به مشتری کمک نموده و با آگاهی از مسائل حقوقی، مشتری را راهنمایی مینماید و در نهایت در قبال انجام این امور مبلغی به عنوان کمیسیون دریافت مینماید. امروزه شغل مشاور املاک یکی از بازارهای پرسود در کشورمان است و تعداد بسیاری از جوانان و همچنین بازنشستگان تمایل به راه اندازی یک بنگاه املاک جهت معامله ملک و کسب سود دارند. با این وجود شاید تعداد اندکی از این افراد اطلاعات کافی درباره تاسیس دفتر املاک را داشته باشند. ما در این مقاله قدم به قدم شما را برای تاسیس یک بنگاه املاک راهنمایی خواهیم نمود. پس تا پایان همراه ما باشید.
شرایط تاسیس دفتر املاک
برای تاسیس یک دفتر املاک شرایط غیر معقولی وجود ندارد. شرایط تاسیس دفتر مشابه شرایط تاسیس دیگر واحدهای تجاری بوده و بسیار آسان است. پس هر فردی که به سن قانونی رسیده و به این کار علاقمند میباشد میتواند واجد دریافت مجوز تاسیس بنگاه املاک شود. به طور خلاصه شرایط اخذ مجوز به صورت زیر است:
- داشتن حداقل 18 سال سن
- داشتن حداقل مدرک دیپلم
- تاهل
- گدراندن دوره سربازی و یا اخذ کارت معافیت
- گذراندن دورههای آموزشی مرتبط
- کسب مدارک معتبر پایان دوره ها
تاسیس دفتر املاک چه مراحلی دارد؟
گام اول: انتخاب مکان مناسب
مکان منتخب باید بیش از12 متر مربع مساحت داشته باشد. بهتر است این دفتر در خیابانهای اصلی بوده و به نقاط مهم محله دسترسی مناسبی داشته باشند. همچنین بهتر است این دفتر در طبقه اول بوده و اتاقی جداگانه جهت امضای قرارداد داشته باشد. حتی الامکان دقت نمایید که در اطراف شما تعداد زیادی دفتر املاک دیگر وجود نداشته باشد. در نظر گرفتن اجارهبهای منطقه مورد نظر نیز از نکات مهمی است که نباید فراموش شود.
گام دوم: اخذ مجوز دفتر املاک
دریافت جواز کسب یا پروانه مهمترین گام در تاسیس دفتر املاک است. درست است که تعداد زیادی از دفاتر املاک بدون مجوز مشغول به کار هستند، اما اخذ این مدرک بسیار ضروری است.
گام سوم: خرید وسایل مورد نیاز
برای چیدمان دفتر کار خود به وسایلی نیاز دارید. بهتر است برای این چیدمان هزینه معقولی در نظر بگیرید زیرا چیدمان یک دفتر کار همانند ویترین یک مغازه فروشگاهی در جذب مشتری تاثیر بهسزایی دارد. وسایل ضروری جهت دفتر املاک شامل میز و صندلی مناسب برای مدیر و کارکنان، مبل یا صندلی برای مشتریان، کامپیوتر یا لپ تاپ جهت استفاده از اطلاعات فایلینگ، تلفن، لوازم التحریر و وسایل پذیرایی مانند لیوان و قندان میباشد.
گام چهارم: جذب نیروی کار
جذب نیروی کار حرفهای و متعهد همواره از مهمترین دغدغههای کارفرمایان است. استخدام پرسنل حرفهای و مجرب برای شما رضایت مشتریان و کسب سود بیشتر را به همراه خواهد داشت. پس لازم است انتخاب نیرو را با دقت و حوصله انجام دهید.
گام پنجم: مدیریت و رهبری صحیح
برای اینکه بتوانید یک دفتر املاک تاسیس کنید، باید توانایی مدیریت امور را داشته باشید. از همین حالا شروع کنید و مدیریت یاد بگیرید. این رهبری کردن نه تنها مربوط به نیروهای ددفتر املاک است، بلکه به مدیریت زمان و بودجه نیز مربوط می شود.
مراحل دریافت مجوز تاسیس مشاور املاک
لازم به ذکر است مجوزهای لازم جهت راهاندازی آژانس املاک توسط اتحادیه مشاوران املاک، پلیس اماکن و همچنین مجامع امور صنفى وزارت بازرگانى صادر میشود و برای دریافت آن باید مراحل زیر را طی کنید:
- تعیین ملک به عنوان محل انتخابی واحد صنفی
- ارائه درخواست کتبی متقاضی جهت اخذ پروانه
- مراجعه به سامانه اینترنتی اصناف و ثبت تقاضا و دریافت کد رهگیری
- ارائه مدارک قید شده از طریق سامانه اصناف ظرف حداکثر مدت 3 ماه
- بازدید اتحادیه از محل انتخابی جهت تاسیس دفتر مشاور املاک
- ارائه گزارش بازدید از محل انتخابی توسط اتحادیه
- بررسی نهایی درخواست فرد متقاضی
- ارائه پاسخ کتبی به متقاضی
پس از گذراندن این مراحل باید مدارکی که در ادامه شرح خواهیم داد، جهت تایید وضعیت ملک انتخابی ارائه شود تا برای تاسیس دفتر املاک این مدارک تایید گردد.
- مدارکی به منظور تایید مالکیت متقاضی(سند مالکیت، مبایعه نامه)
- در صورت عدم مالکیت، مدارک اجاره نامه رسمی و یا عادی به نام متقاضی
- حکم قطعی دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم سند اجاره توسط متقاضی
- مدارک رسید پرداخت اجاره بهای معتبر
مدارک لازم جهت اخذ مجوز جهت مشاور املاک
- اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه
- اصل و کپی کارت ملی
- اصل و کپی گذرنامه، پروانه کار و اقامت معتبر(ویژه اتباع خارجی)
- ارائه کد پستی و تأییدیه آن از سوی اداره پست منطقه مربوطه
- مدرک تحصیلی
- ۱۲ قطعه عکس پرسنلی جدید ۴*۳
- ارائه فیش واریزی به مبلغ ۳ هزار تومان بهحساب خزانه کشور
علاوه بر این نیاز است مدارک زیر نیز برای تایید شرایط جسمی و همچنین سوابق فردی نیز ارائه شود تا پرونده فرد متقاضی مورد بررسی قرار بگیرد:
- گواهی عدم اعتیاد
- فرم تاییدیه اداره نظارت بر اماکن نیروی انتظامی در خصوص تایید صلاحیت متقاضی و ملک انتخاب شده
- گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
- ارائه گواهی از موسسات آموزشی معتبر مبنی بر تایید گذراندن دورههای آموزشی
- گواهی معتبر اداره امور مالیاتی ذیربط مبنی بر تشکیل پرونده و یا پرداخت و یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده
- تخصیص کد شناسه دهرقمی و الصاق کد به پروانه کسب
- تخصیص برچسب شناسه صنفی مطابق با کد دهرقمی
سخن نهایی
با توجه به رشد روزافزون جمعیت و نیاز بیشتر به تهیه مسکن، واحدهای تجاری و محل کار نیاز جامعه به آژانسهای املاک معتبر بیش از پیش احساس میشود. برای تأسیس و راهاندازی آژانس املاک علاوه بر کسب اطلاعات و آموزشهای لازم در این خصوص نیاز است مجوز انجام آن را نیز در اختیار داشته باشید. طبق قانون مصوب املاک و مستغلات کشور تمامی معاملات ملکی معتبر باید حتما دارای کد رهگیری بوده و در سامانه املاک و مستغلات ثبت شده باشند. برای این منظور نیز باید حتما جواز کسب داشته باشید. مراحل اخذ مجوز و تاسیس دفتر املاک ممکن است زیاد و سخت به نظر بیاید؛ اما برای تأسیس آژانس املاک لازم و ضروری است. از این که تا پایان این مطلب همراه ما بودید از شما کمال تشکر را داریم.
سوال داری شمارتو بذار
هر سوالی داری بپرس حداکثر تا پایان وقت اداری امروز بهت زنگ میزنیم
برای دوستات بفرست

املاک کفی چیست؟
امروزه دنیای مشاوره املاک، دنیایی بزرگ با چالشهای فراوان است. جالب است بدانید که این حوزه بر اساس آمارها نزدیک به 5/2 درصد جامعه را در برگرفته که میزان قابل توجهی به شمار میآید. اما با وجود این گستردگی و فراوانی در حوزه املاک در ایران، هنوز هم این بازار میان دو فضای کاملا مجزا و متفاوت قرار دارد. در این مقاله سعی داریم تا شما عزیزان را با بنگاه املاک کفی و تفاوت آن با بنگاه املاک دپارتمانی آشنا سازیم، لذا توصیه میکنیم تا انتهای این مطلب همراه ما بمانید.

دوره آموزشی مشاور املاک
آیا همه افرادی که وارد حرفه مشاوره املاک میشوند، درآمد زیادی دارند؟ رمز موفقیت بعضی از مشاورین املاک چیست؟ مسلماً آموزش، تمرین و تلاش بیوقفه میتواند شما را در دنیای بازاریابی املاک موفق کند. ما با برگزاری آموزش رایگان برای مشاور املاک میخواهیم شما را به صورت حرفهای وارد این کسبوکار پردرآمد کنیم، با ما همراه باشید.همانطور که به آن اشاره شد دانش، مهارت و تواناییهای مختلفی وجود دارد که فرد با آموزش آنها میتواند به یک مشاوره املاک حرفهای تبدیل شود در ادامه هر یک را مختصراً به شما معرفی خواهیم کرد.

همه چیز درباره crm در املاک
از قدیم تا امروز موارد متعددی وجود دارند که بر میزان درآمد مشاوران املاک تاثیر ویژهای میگذارند، به عنوان مثال محل فعالیت املاک، نحوه تعامل مشاوران، سنتی یا مدرن بودن املاک از جمله این عوامل است. مهمترین فاکتوری که در میزان درآمد مشاورین املاک بسیار تاثیرگذار است گستردگی ارتباط آنها با مشتریان است. از این رو crm برای پیگیری مشتری و ارتباط با او به…