امروزه دنیای مشاوره املاک، دنیایی بزرگ با چالشهای فراوان است. جالب است بدانید که این حوزه بر اساس آمارها نزدیک به 5/2 درصد جامعه را در برگرفته که میزان قابل توجهی به شمار میآید. اما با وجود این گستردگی و فراوانی در حوزه املاک در ایران، هنوز هم این بازار میان دو فضای کاملا مجزا و متفاوت قرار دارد. در این مقاله سعی داریم تا شما عزیزان را با بنگاه املاک کفی و تفاوت آن با بنگاه املاک دپارتمانی آشنا سازیم، لذا توصیه میکنیم تا انتهای این مطلب همراه ما بمانید.
چند نوع بنگاه املاک داریم؟
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، مشاوره املاک در ایران بین دو فضای کاملا متفاوت و مجزا قرار گرفته است. این تفاوتها اغلب به دلیل سبک و نوع نگرش صاحبان و مدیران این کسبوکار در اداره کردن دفترشان است.
جالب است بدانید که طیف بسیار زیادی از فعالان و مشاوران حوزه املاک افرادی هستند که به صورت کاملا سنتی وارد این بازار شده و یا در یک دفتر املاک به عنوان مشاور املاک مشغول به کار شدهاند، یا دفتر مخصوص خود را راهاندازی کردهاند. اما در این بین مدیرانی نیز وجود دارند که نگاهی متفاوت به کسبوکارشان داشتهاند و سازوکار دفتر املاک خود را به اندازه شرکتها و هلدینگهای بزرگ و فعال قرار دادهاند.
به طورکلی فضای کاری مشاوران املاک را میتوان به دو بخش دستهبندی نمود:
- بنگاه املاک کفی
- بنگاه املاک دپارتمانی
در ادامه این مطلب میکوشیم تا به بررسی هر دو سبک مدیریت آژانس پرداخته و تفاوتهایشان را بایکدیگر بازگو نماییم.
بنگاه املاک کفی
بنگاه املاک کفی به سنتیترین و قدمیترین شکل در اداره یک دفتر مشاوره املاک گفته میشود که در هر محله تعداد زیادی از آن را هر روز میبینید. این دفاتر املاک دایره فعالیت محدود و بسیار کمی دارند، بدان معنا که معمولا همان محلهای که در آن واقع شدهاند و یکی دو خیابان در اطراف آن را پوشش میدهند. به همین سبب این دفاتر دایره عملکردی گسترده و زیادی نداشته و سهم کمی در معامله خانهها و مغازههایی که در سطح شهر فروخته و یا به اجاره میرود، دارند.
یکی از نکات قابل توجه درباره این دفاتر این است که کارکنان این دفاتر اغلب محدود هستند و آموزش و یا مهارت خاصی ندیدهاند. به این معنی که معمولا افرادی که به دنبال شغل دوم هستند، برای مدت زمان کوتاهی در این دفاتر مشغول به کار میشوند. به همین سبب هم از آموزش و مهارت کافی برخوردار نیستند.
همین موضوع سبب میشود تا فضای کار در این آژانسها چندان برای رشد و توسعه مهارتها و تخصصهای کارکنان مطلوب و مناسب نباشد. از طرفی دیگر، محدودیتهایی که این دفاتر به سبب دایره فعالیتشان دارند، موجب میگردد که فرصت خوبی برای داشتن تعداد زیادی کارمند مجرب و متخصص وجود نداشته باشد و معمولا هر آژانس در بهترین حالت ممکن توسط یک مدیر و چند کارمند اداره میشود.
نکته دیگر در مورد این بنگاهها این است که اغلب شیوه خاص ثبت فایل را برای خود دارند که ممکن است گاهی در تنظیم فایلها به جزئیات و کیفیت آن دقت نکنند. همچنین گفتنی است که راهاندازی این دفاتر راحت و آسانتر است و اغلب با هزینه بسیار کم میتوانید بنگاه مشاوره املاک خود را در محله موردنظرتان راهاندازی نمایید.
بنگاه املاک دپارتمانی
دپارتمانهای املاک درست در مقابل آژانسهای املاک کفی قرار دارند. در این بنگاهها نگاه توسعهای به مدیریت وجود دارد. در واقع در دپارتمان املاک شما دیگر صاحب یک مغازه کوچک در یک محله نیستید و و به یک شرکت بزرگ و معروف تبدیل میشوید که قادر خواهید بود به سراسر شهر خدمات متعدد ارائه نمایید.
یکی از ویژگیهای مهم دپارتمانهای املاک این است که شما دیگر به یک محله و یا خیابان خاص محدود نمیشوید. بنگاه املاک دپارتمانی میکوشد تا با گسترش نیروی انسانی خود، فایلهای مورد نیاز مشتریان را از همه محلات شهر در اختیار بگیرد. همچنین خوب است بدانید که در بنگاه املاک دپارتمانی، از نیرویهای مجرب و آموزش دیده استفاده میگردد که همگی آنها پیش از شروع کار، مهارتها و تخصصهای لازم در حوزه مشاوره املاک را کسب نمودهاند.
به همین سبب نیز، شرکت در دورههای آموزشی مختلف و ارتقای مرحله به مرحله نیروی کار یکی از نکات مهم و قابل توجه در دپارتمانهای املاک است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
نتیجهگیری
در این مقاله سعی کردیم تا شما عزیزان را با بنگاه مشاره املاک کفی و تفاوت آن با مشاوره املاک دپارتمانی آشنا سازیم. اگر به کارتان علاقهمند هستید و قصد دارید تا روز به روز در آن پیشرفت و توسعه پیدا کنید، بایستی به آموزش و همچنین بهبود و ارتقاء روز افزون مهارتها و تخصصهای خود فکر کنید. خوب است بدانید که بنگاه دپارتمان املاک تنها در حوزه خرید و فروش و یا اجاره واحدهای مسکونی کار نمیکند که این موضوع به یکی از مزایای این شغل بدل شده است.
سوال داری شمارتو بذار
هر سوالی داری بپرس حداکثر تا پایان وقت اداری امروز بهت زنگ میزنیم
برای دوستات بفرست
3 راهکار مؤثر برای فروش ملک در بازار رکود
فروش ملک در بازار رکود میتواند چالشهای خاصی را به همراه داشته باشد.
در این شرایط، فروشندگان باید استراتژیهای مؤثری را اتخاذ کنند تا بتوانند به هدف خود دست یابند.
با توجه به تغییرات اقتصادی و عدم اطمینان در بازار، شناخت نیازهای مشتریان و اتخاذ رویکردهای صحیح در فروش، از اهمیت بالایی برخوردار است.
چطور ملک رویایی خود را در بازار رقابتی املاک پیدا کنید؟ ۵ توصیه مهم
پیدا کردن ملک رویایی در یک بازار رقابتی میتواند چالشبرانگیز و گاهی ناامیدکننده باشد. با افزایش تقاضا و کاهش عرضه، خریداران با مشکلاتی مواجه میشوند که ممکن است آنها را از هدف خود دور کند. اما با رعایت چند نکته و استراتژی مناسب، میتوانید شانس خود را برای یافتن ملک دلخواهتان افزایش دهید.
چرا مشتری ملک را نمی خرد؟
مشتریان خرید ملک همانطور که با معاملات خود سبب سودرسانی به مشاوران دفاتر املاک میشوند گاه نیز با سرسختی، بدقلقی و دلایل متعدد دیگری که منجر به انجام نشدن خرید و فروش میشود سبب به وجود آمدن مشکلات و دردسرهایی برای مشاوران املاک میشوند. مشاوران حرفهای املاک فروش را تنها هدف مأموریت خود قرار نمیدهند اما با این وجود دانستن نکات مربوط به اینکه چرا مشتری ملک را نمی خرد، کمک شایانی به راهگشایی مشکلات مشاوران در مواجهه با مشتریان اعم از خریدار یا فروشنده میکند