در پی علاقه مردم به دنبال راههای جدید برای سرمایهگذاری و کسب درآمد، افراد بسیاری اقدام به سرمایه گذاری در مسکن میکنند زیرا رشد چشمگیر قیمت مسکن سبب میشود که این مقوله به افزایش دارایی مردم کمک کند اما انجام این مهم به همین سادگی نیست و نیازمند علم مربوط و شناخت کافی راجع به بازار ملک است. برای آشنایی با مزایا و معایب سرمایه گذاری در مسکن ابتدا باید به دنبال راههای اصولی و اهمیت این تجارت در دنیای امروز پرداخت.
اهمیت سرمایه گذاری در مسکن
خرید ملک یا آپارتمان با هزینه مناسب و فروش آن پس از مدتی با قیمت بالاتر سرمایهگذاری مسکن نام دارد. سیاستهای دولت، ارزش ریالی پول کشور، میزان تقاضا و هزینههای ساخت از عوامل تأثیرگذار بر بازار مسکن هستند. همچنین موقعیت مسکن موردنظر، تسهیلات مربوط به ملک، ارزشگذاری درست مسکن و داشتن صبر و بردباری از اصول اولیه و مهم سرمایه گذاری در مسکن به شمار میآیند. با توجه به مطالب گفته شده و علم به اینکه افزایش میزان تورم یا همان کاهش ارزش سرمایه به راحتی قابل لمس است، بشر باید برای به دست آوردن سرمایه بیشتر از طریق خرید مسکن اقدام کند زیرا این عمل در بدترین حالت نیز از کاهش ارزش سرمایه فرد ممانعت به عمل میآورد.
مزایای سرمایه گذاری در مسکن
در این بخش ابتدا به مزیتهای سرمایه گذاری در مسکن میپردازیم زیرا به نظر میرسد در قدم اول هر کاری پرداختن به افقهای روشن آن سبب امیدواری و دلگرمی شود. مهمترین ویژگیهای مثبت سرمایهگذاری در بازار ملک به شرح زیر است:
-
طعم شیرین خانهدار شدن
افرادی که برای اولین بار صاحبخانه شده و از شر اجارهنشینی خلاص میشوند، به یک امنیت روحی، روانی شیرین و لذتبخش میرسند.
-
افزایش درآمد از طریق رهن یا اجاره مسکن
افرادی که یک خانه برای استفاده شخصی خود دارند و اقدام به خرید مسکن برای سرمایهگذاری مالی میکنند، میتوانند با استفاده از پول رهن یا اجاره بهای ملک خود به منبع درآمد پایداری برسند.
-
بیشتر شدن سرمایه فرد همزمان با پیشرفت تورم
سرمایه گذاری در مسکن برای افرادی که مقداری پسانداز دارند و نگران ارزش آن با توجه به افزایش میزان تورم در کشور هستند مناسب است. آنها میتوانند با خرید ملک علاوه بر جلوگیری از استرس و اضطراب از سرمایهگذاری خود لذت ببرند.
-
افزایش سرمایه از طریق بازسازی مسکن و فروش مجدد آن
از دیگر مزایای خرید مسکن بهویژه اگر ملک موردنظر قدیمیساز باشد، نوسازی، بازسازی و تبدیل آن ملک به نوع بهتر خود است زیرا از این طریق ملک هم با قیمت بالا و سرعت بیشتری به فروش میرسد و هم زودتر به رهن و اجاره میرود.
-
استفاده از تسهیلات بانکها برای خرید مسکن
برخلاف سرمایهگذاری در بازار بورس، طلا یا سهام، بازار مسکن از حمایتها و طرحهای دولتی نیز بهره میبرد بدینسان که بانک مسکن تسهیلات خوبی برای خرید ملک ارائه میدهد.
-
عدم نیاز به مهارت یا دانش تخصصی
مشاوران دفاتر املاک به افرادی که دارای سرمایه هستند و دانش و مهارت خاصی برای استفاده و بهرهوری از آن را ندارند پیشنهاد خرید ملک را میدهد چون مانند بازار بورس به فوت و فن خاصی نیاز ندارد.
معایب سرمایه گذاری در مسکن
پس از آن که به مزایای سرمایهگذاری برای مسکن اشاره کردیم بهتر است به مضرات این نوع سرمایهگذاری نیز پرداخته شود:
-
افزایش هزینههای مصرفی در صورت استهلاک
یکی از معایبی که مدتی بعد از خرید ملک پیش میآید هزینه نگهداری مکان موردنظر است البته واضح است که خرید آپارتمان یا ملکهای نوساز کمتر شامل این مورد میشود.
-
قابلیت پایین تبدیل به نقدینگی
افرادی که در بازار دلار یا طلا سرمایهگذاری میکنند طی عملیات یکروزه میتوانند سرمایه خود را تبدیل به پول نقد کنند ولی این مورد برای فروش مسکن به عوامل متعددی از قبیل تقاضا بستگی دارد و زمان بیشتری میبرد.
-
صدمات ناشی از بلایای طبیعی و آسیب مستأجران
خواباندن سرمایه در مسکن ریسکهایی از قبیل زلزله یا آتشسوزی را در بر دارد که البته این مورد در مقابل مواردی که بر اثر آسیبهای مستأجران به خانه وارد میشود کمتر است.
-
کاهش ارزش ملک با افزایش سن آن
یکی دیگر از معایب سرمایه گذاری در مسکن سن بنا و کم شدن ارزش ریالی آن به حساب میآید.
-
میزان بالای پیگیریهای اداری
انجام برخی از کارهای اداری و پیگیریهای دولتی که بیشتر مواقع بر دوش مشاوران املاک خواهد بود ضمن داشتن هزینههای جانبی برای مالکان، زمان زیادی صرف میکند.
-
صرف سرمایه بالا
یکی از معایبی که سبب میشود همه نتوانند اقدام به خرید مسکن کنند هزینه بالا است زیرا با پولهای در سطح پایین نمیتوان به فکر خرید مسکن بود.
نتیجه گیری
با توجه به مزایا و معایبی که در حوزه سرمایه گذاری در مسکن وجود دارد و بهرهگیری از کمک مشاوران املاک که کارشناسان تخصصی این حوزه محسوب میشوند همچنین مراجعه به سایت مشاور املاک که جدیدترین و بهروزترین اخبار مربوط به مسکن را برای علاقهمندان منتشر میکند میتوان اقدام به یک تصمیم عاقلانه در مورد خرید مسکن نمود.
سوال داری شمارتو بذار
هر سوالی داری بپرس حداکثر تا پایان وقت اداری امروز بهت زنگ میزنیم
برای دوستات بفرست
چگونه در املاک کفی کار کنیم؟
اگر شما نیز قصد کار در بنگاه املاک را دارید، یقینا از خواندن این مقاله لذت فراوانی خواهید برد. ما در این مقاله سعی کردهایم تا نحوه کار بهعنوان یک مشاوره املاک کفی مبتدی و نکاتی مفید و ارزنده در رابطه با این حوزه را به شما عزیزان آموزش دهیم تا از اشتباهات و خطاهای رایج در این شغل اجتناب کرده و در وقت گرانبهای خود بهمنظور رسیدن به پیشرفت و ترقی بیشتر صرفهجویی نمایید.
تکنیکهای مهم زبان بدن برای مدیران املاک
زبان بدن مدیر املاک به معنای ارتباط غیر کلامی است که در آن از صحبت کردن و مکالمه استفاده نمیشود. از زبان بدن میتوان برای بروز احساسات و رساندن منظور به دیگران استفاده کرد. در واقع با کمک استایلهای بدنی، حرکات بدن، گرفتن ژستهای مختلف و دادن حالات متنوع به اجزای بدن میتوان این نوع ارتباط را برقرار کرد. آموختن زبان بدن به مشاور املاک کمک میکند تا در مذاکرات و ارتباطات خود بهتر عمل کرده و توانمندتر باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا با زبان بدن مدیر املاک بیشتر آشنا شوید.
برای راه اندازی یک دفتر املاک مدرن به چه چیزهایی نیاز داریم؟
امروزه یکی از مشاغل پردرآمد املاک است و افراد زیادی به فعالیت در آن روی آوردهاند. برای ورود به این شغل ابتدا از تمام جهات آن را بررسی کرده سپس برای آن اقدام کنید. راه اندازی دفتر املاک منوط به داشتن مجوز و اقداماتی دیگر بوده که باید تمامی مراحل طی شود. فرد شاغل در این شغل مشاور املاک نامیده میشود که در زمینه ملک تخصص و دانش بالایی دارد. مشاور املاک ملکهای مناسب را پیدا کرده و…