آیا میدانید دپارتمان املاک چیست و چه تفاوتهایی با آژانس املاک دارد؟ امروزه شاید بیش از نیمی از خریداران و مستأجران، تعیین مبلغ سرمایه گذاری و همچنین جستجوی ملک را بصورت آنلاین انجام میدهند. اما نمیتوان اینگونه ادعا کرد که مردم دیگر به آژانسها و مشاوران املاک رجوع نمیکنند. در واقع بیش از 9۰ درصد مردم از مشاوران املاک و دپارتمانهای املاک جهت انجام معاملات خود از قبیل خریدوفروش یا رهن و اجاره کمک میگیرند. ما در این مقاله سعی داریم تا به این موضوع بپردازیم که اصلاً کار دپارتمانهای املاک چیست و چه تفاوتهایی با کار آژانسهای املاک دارد؟
وظایف مختلف دپارتمان املاک چیست؟
وظایف دپارتمان املاک شامل بهرهبرداری، نگهداری و همچنین کنترل و نظارت بر املاک و مستغلات بوده که کاربری املاک در آن میتواند شامل املاک مسکونی، تجاری و زمین باشد. بنابراین وجود این دپارتمانها به این معناست که مراقبت و نظارت بر املاک و مستغلات امری بسیار ضروری و مهم است.
لازم به ذکر است که مدیریت داراییهای شخصی، تجهیزات، ابزار و نیز داراییهای فیزیکی بر عهده دپارتمانهای املاک است که جهت ساخت، تعمیر و نگهداری کالاهای نهایی خریداری شده مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
از جمله اقداماتی که دپارتمان املاک به آنها میپردازد شامل موارد زیر است:
- تبلیغ ملک اجارهای
- رسیدگی به سؤالات مستأجران و متقاضیان ملک
- تنظیم قرارداد اجاره
- انتقال مستأجران به داخل ملک مورد نظر
- انتخاب نامزدهای مناسب
- جمعآوری درآمدهای اجاره
در اینجا دپارتمان های املاک پس از انجام این فرایندها، مسائل مربوط به نگهداری را هماهنگ خواهند کرد و در نهایت صورتهای مالی و هرگونه اطلاعات مربوط به ملک و… را به مالکها ارائه میدهند.
نکته مهم و قابلذکر در این بخش این است که فعالیت آژانس های دپارتمانی اغلب محدود به یک محله یا منطقه نبوده و بیشتر این آژانس ها کل شهر را پوشش میدهند. حتی برخی از این آژانس های دپارتمانی با راهاندازی شعبات مختلف در سایر شهرها، فعالیتهای کشوری دارند.
بخشهای مختلف دپارتمان های املاک
در این بخش از مقاله قصد داریم تا شما را با قسمتهای مختلف دپارتمان املاک آشنا سازیم. دپارتمانهای املاک اغلب شامل بخش های زیر میشوند:
- تجاری
- مسکونی
- اداری
- بازاریابی دیجیتال
- امور مشتریان
- دارایی و سرمایهگذاری
- مدیریت تسهیلات
- انجام قراردادهای متعدد
- منابع انسانی و مدیریت
وظایف اصلی آژانس املاک چیست؟
آژانس املاک و مستغلات اگر مجوز رسمی و قانونی از سوی دولت داشته باشد میتواند فعالیت کند. کار آژانس املاک این است که فهرستی از فایلهای خریدوفروش یا رهن و اجاره را تهیه و به متقاضیان عرضه میکند. در این آژانسها، مشاوران املاکی فعالیت میکنند که خدمات متعدد و گوناگونی را به مشتریان ارائه میدهند. این خدمات میتواند شامل کمک به خریداران ملک باشد تا روند معاملات آنها به خوبی و آسانی پیش برود. برخی دیگر از مشاوران املاک نیز کارهای متعدد اداری را برای مشتریان خود به جهت تنظیم قرارداد بهتر انجام میدهند.
خوب است بدانید که آژانسهای املاک علاوه بر روشهای مرسوم، فایلهای خود را در پلتفرمهای آگهی معتبر نظیر دیوار و شیپور به صورت آنلاین معرفی میکنند. وظایف آژانس املاک فارغ از اینکه کفی یا دپارتمانی باشد به موارد ذکر شده در زیر خلاصه میگردد:
- یافتن ملک مناسب برای خریدار و مستأجر
- پیدا کردن مشتری مناسب برای مالک
- شرکت در مذاکرات و نیز انجام امور ضروری برای معاملات
- مشاوره برای مبلغ سرمایه گذاریگذاری
- ارزیابی املاک از نظر مبلغ سرمایه گذاری و…
- بازاریابی برای فایلها
با این وجود، در نهایت وظیفه اصلی بنگاههای املاک این است که مشتریان را در فرایند معاملات همراهی کنند. مشاوران املاک نمیتوانند هیچگونه اختیاری در تصمیمگیری نهایی مشتریان خود داشته باشند. به همین جهت «مشاوره و راهنمایی» اصلیترین وظیفه خدمات آژانسهای املاک است.
یک دپارتمان املاک خوب چه کارهایی انجام میدهد؟
کار یک دپارتمان املاک خوب که به دنبال این است تا وظایف خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهد این است که با مالک و مستأجر به صورت کاملاً مستقیم ارتباط برقرار میکند. آنها همواره سعی میکنند تا در وقت شما صرفهجویی کرده و دیگر نگران مدیریت اجارههای خود، جمعآوری اجاره، رسیدگی به امور مربوط به تعمیر و نگهداری، پاسخگویی مرتب به شکایات مستأجر و حتی پیگیری اخراج آنها نخواهید بود.
یک دپارتمان خوب و باتجربه همواره دانش خود را در مورد ملک شما بروز نگه میدارد و این اطمینان را به شما میدهد که بر روی سرمایه شما بهترین مدیریت و عملکرد را انجام میدهد. اینگونه میتوان گفت که یک دپارتمان یک پیمانکار مستقل است و شما را از دردسرهای روبرو شده با مستأجر بینیاز میسازد.
چه نقشهایی در دپارتمان املاک وجود دارد؟
پس از اینکه متوجه شدیم که دپارتمان املاک چه معنایی دارد، حال وقت آن است تا به جنبهها و نقشهای متنوعی که در این حرفه وجود دارد نیز اشاره کنیم. این جنبهها و نقشها عبارتاند از:
- مدیریت حسابها و داراییهای املاک و مستغلات
- شرکت در دادرسی با مستأجران، پیمانکاران و نیز آژانسهای بیمه
در دپارتمان های املاک آموزش وکلا بر عهده دعاوی است که عملکرد کاملاً جداگانهای دارند. توجه ویژه به قانون مالک و مستأجر نیز یکی دیگر از نقشهای دپارتمانهای املاک است که معمولاً اخراج، عدم پرداخت، آزار و اذیت، کاهش خدمات از پیش تعیین شده و مزاحمت عمومی افراد، از جمله حقوقی هستند که بیشترین توجه دپارتمان را به خود جلب میکند.
نتیجهگیری
بسیاری از مردم با مشاوران و بنگاه های کوچک املاک و مستغلات آشنایی نسبی دارند. ممکن است که واژه دپارتمان املاک در رسانه ها به گوش عموم مردم خورده باشد، اما به طور دقیق تصویری از دپارتمانهای املاک در ذهن مردم شکل نمیگیرد. دپارتمانهای املاک دارای بخشهای متعدد و گوناگونی هستند که هر کدام از آنها بهصورت کاملاً تخصصی روی حوزه ای خاص مشغول به فعالیت هستند. به عبارتی مشاوران در آژانس های املاک سنتی، مجموعه ای از وظایف را بر عهده دارند، اما در دپارتمان های املاک شرایط بدین صورت نیست.
در دپارتمانهای املاک برای هر کدام از کارمندان وظایف ویژه و مشخصی تعیین شده است. در این عرصه، مشاوران در حوزه های خود کاملاً متخصص هستند. یکی از ویژگیهای مهم این آژانس ها، انحصاری بودن مشاوران است، بدین صورت که در دپارتمان املاک یک مشاور میتواند نماینده انحصاری خریدار یا مستأجر باشد. همچنین گفتنی است که رسیدگی به امور در آژانس های دپارتمانی، دقیقتر از آژانسهای کفی انجام میشود. البته لازم به ذکر است که این به معنای عدم کارکرد آژانسهای املاک سنتی نیست.
سوال داری شمارتو بذار
هر سوالی داری بپرس حداکثر تا پایان وقت اداری امروز بهت زنگ میزنیم
برای دوستات بفرست

مدیریت زمان برای مشاورین املاک
ممکن است با خود فکر کنید که جهت موفقیت در کار املاک، به چه سرمایههایی نیاز هست؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که سرمایههایی که یک مشاور املاک جهت موفقیت خود نیاز دارد، سرمایههایی نقدی نظیر پول، دفتر کار و … نیست. در واقع این سرمایهها مواردی همچون دانش حقوقی، علم مربوط به کسبوکار، تشکیل شبکه ارتباطی با بازار املاک، تلاش، پشتکار و… است. همچنین اینکه یکی از مهمترین سرمایههای مشاورین املاک، مدیریت زمان برای مشاور املاک است.

مهارت های کاربردی برای مشاورین املاک
مشاورین املاک با ارائه خدماتی متناسب با نیازهای مشتریان در بازار املاک نقش مهمی ایفا میکنند. برای بهبود عملکرد، آنها باید دارای مهارتهای شناخت بازار، برقراری رابطه با مشتریان، گوش دادن فعال، مذاکره، فن بیان و مدیریت زمان و سازماندهی باشند. بهبود این مهارتها باعث میشود تا مشاوران املاک خدمات بهتری را ارائه دهند و رضایت مشتریان را فراهم کنند. با دنبال کردن اخبار و تحولات بازار، شرکت در دورههای آموزشی مرتبط…

روانشناسی فروش در املاک
شما به عنوان یک مشاور املاک، فقط کسی نیستید که مسئول فروش املاک باشید! این شغل آنقدر پیچیدگی دارد که شما را مثل یک روانشناس متبحر به فردی که دیگران را به سرعت میشناسد تبدیل میکند. مشاورین املاک در حیطه ی فعالیتشان باید بسیار قوی عمل کنند و خودشان را به جای خریدار، فروشنده، موجر یا مستاجر بگذارند تا بتوانند آنها را درک نموده و با یک همراهی صحیح، مشتری را به هدفش برسانند.