همه چیز درباره مشارکت در ساخت

زندگی آپارتمان نشینی و گسترش ساخت‌وساز سبب شد که این موضوع تبدیل به یک دانش و علم شود. آن‌چه که مسلم است کیفیت ساخت و ارتقای آن از دست مردم عادی ساخته نیست و به متخصص نیاز دارد. نگاه اقتصادی مردم به مقوله ساخت، شغلی به نام سازنده پدید آورد که صفر تا صد ساختمان‌سازی را انجام دهد. اگر واژه مشارکت در ساخت برای شما گنگ و نامفهوم است، پیشنهاد می‌شود با ما همراه باشید تا بدانید مشارکت در ساخت چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟ هنگام مشارکت در ساخت به چه نکاتی باید توجه کرد؟
مشارکت در ساخت

زندگی آپارتمان نشینی و گسترش ساخت‌وساز سبب شد که این موضوع تبدیل به یک دانش و علم شود. آن‌چه که مسلم است کیفیت ساخت و ارتقای آن از دست مردم عادی ساخته نیست و به متخصص نیاز دارد. نگاه اقتصادی مردم به مقوله ساخت، شغلی به نام سازنده پدید آورد که صفر تا صد ساختمان‌سازی را انجام دهد. اگر واژه مشارکت در ساخت برای شما گنگ و نامفهوم است، پیشنهاد می‌شود با ما همراه باشید تا بدانید مشارکت در ساخت چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟ هنگام مشارکت در ساخت به چه نکاتی باید توجه کرد؟

مشارکت در ساخت به چه معنا است؟

نوعی قرارداد یا توافق دو طرفه راجع به ملک که هر یک از طرفین در آن، آورده‌ای دارند و با توجه به نسبت آورده با هم شریک می‌شوند تا ساختمان‌سازی کنند را مشارکت در ساخت می‌نامند. به عنوان مثال مشتری را در نظر می‌گیریم که صاحب یک زمین یا خانه‌ای کلنگی است و تصمیم دارد آن را تبدیل به یک آپارتمان چند طبقه کند تا هم به یک ملک نوساز برسد و هم بر سرمایه خود بیافزاید. این کار به تخصص و سرمایه نیاز دارد، سازنده زمین فرد را به یک ساختمان چند طبقه تغییر کاربری می‌دهد. این گونه آن‌ها با هم مشارکت کرده‌اند.

مزایا و معایب مشارکت در ساخت

مشارکت در ساخت چه فایده‌ای دارد؟ پاسخ به این سوال را با ذکر چند مورد بررسی می‌کنیم:

  • افزایش مقاومت ساختمان

در مشارکت بافت‌های فرسوده تبدیل به ساختمان‌های جدید مستحکم‌تر می‌شوند. خانه‌های کلنگی بالای 30 سال عمر دارند و مکان مناسبی برای زندگی نیستند. سازمان نظام مهندسی در ساخت‌وسازهای جدید باید نظارت بیشتری اعمال کند تا بناها مثل ساختمان‌های قدیمی و ناامن در برابر عوامل طبیعی چون زلزله نباشد. عدم نشست و پی‌ریزی ساختمان نیز در مشارکت‌های امروزی بیشتر مورد توجه است.

  • زیبا شدن بنا

ساختمان‌های قدیمی هم ظاهر شهر را زشت می‌کنند و هم روی اعتماد به نفس ساکنین اثر مستقیم دارند. پس یکی از مزایای مشارکت داشتن ظاهر زیبای ملک است.

  • امکانات به روز شده

امکانات خانه‌های قدیمی کم است اما در آپارتمان‌های جدید وجود آسانسور و امکانات داخلی منازل سبب سهولت زندگی می‌شود. سیستم گرمایشی و فاضلاب منازل قدیمی معمولا برای خود آن‌ها و همسایگان ایجاد آزار و اذیت می‌کرد.

  • افزایش سرمایه فرد

هنگامی یک فرد خانه کلنگی خود را می‌فروشد، در واقع فقط پول زمین را دریافت می‌کند و برای خرید خانه جدید علاوه بر هزینه آپارتمان ارزش زمین را نیز باید بپردازد و ضرر می‌کند اما با مشارکت در ساخت، سرمایه مشتری افزایش می‌یابد و علاوه بر یک منزل برای سکونت به احتمال زیاد سود بیشتری دریافت خواهد کرد.

  • کاهش استهلاکات

خانه‌های قدیمی هر روز یک ایراد تازه پیدا می‌کنند و هدر‌رفت انرژی زیادی دارند که با تبدیل به ساختمان جدید این قبیل مشکلات حل می‌شود.

حال بهتر است به بررسی عیب مشارکت در ساخت بپردازیم. تنظیم قرارداد اولیه مشارکت ساخت هزینه‌های زیادی در پی دارد. نقش مشاور املاک در این مرحله نیز بسیار مهم است و با تیزبینی اجازه بروز کلاهبرداری و پایمال شدن حق مشتری را نمی‌دهد. همچنین اختلافات مربوط به تقسیم واحدها و سهم طرفین با داوری مشاور حل خواهد شد.

نکات حقوقی مشارکت در ساخت ملک

هر معامله و تجارتی فراز و نشیب‌های خود را دارد. برای امر مشارکت در ساخت رعایت نکات حقوقی از بار مشکلات کار کم می‌کند. سهم مالک و سازنده معمولا به صورت درصدی و مالک 55 و سازنده 45 درصد محاسبه می‌شود که این مقدار با توجه به شرایط قابل تغییر است. تغییرات قیمت در بازار ملک و نرخ تورم از عوامل تاثیرگذار بر این فرآیند هستند. در ابتدای پروژه حتما باید ارزش اولیه ملک و ارزش نهایی با استفاده از فرمول ویژه سود مشخص گردد. همچنین مشاور نظارت داشته باشد که فهرستی از کلیه مصالح ساختمانی با نوع برندها و تعداد کارگران کار به طور دقیق و تمامی لوازم مورد نیاز مکتوب و ضمیمه قراداد شود.

در قراردادهای مشارکت برای ساخت‌وساز باید مسئولیت‌ها و وظایف مالک و سازنده توسط داور یا همان مشاور زبده به دقت تعیین و ذکر شود. در قرارداد باید مکتوب شود که هر کدام از طرفین به تعهدات خود عمل نکند طرف دیگر قادر خواهد بود معامله را فسخ و ضرر و زیان خود را طلب کند. از نظر حقوقی نیز تمام امکانات آپارتمان از قبیل پارکینگ، انباری، انتخاب طبقات و حتی ترتیب آن‌ها مشخص و تعیین شده باشد. حواستان باشد که بر این نکات مسلط باشید تا بتوانید به بهترین مشاور املاک تبدیل شوید.

مشارکت در ساخت

کلام آخر

در این مقاله سعی شد همه چیز در باب مشارکت در ساخت بیان شود، با توجه به آن که به نظر می‌آید محسنات مشارکت بیشتر از معایب آن است می‌توان با مشاوره یک کارشناس باتجربه که صفر تا صد قضایا را زیر نظر داشته باشد، اقدام به تبدیل ملک کلنگی به آپارتمان نوساز کرد. با این تصمیم مشتریان شما از شر مشکلات خانه‌های قدیمی نجات پیدا کرده و ضمن به دست آوردن خانه جدید بر سرمایه خود می‌افزایند. یکی از دوره های آکادمی آموزش املاک ابراهیمی، دوره مشارکت در ساخت است که در آن به صورت تخصصی درباره تمام مباحث حقوقی این موضوع مسلط می شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا با کارشناسان ما در آکادمی در ارتباط باشید. 

 

سوال داری شمارتو بذار

هر سوالی داری بپرس حداکثر تا پایان وقت اداری امروز بهت زنگ میزنیم

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

برای دوستات بفرست

یک مشاور املاک موفق چه مهارت­ هایی دارد؟ 5 مورد اساسی

شغل مشاور املاک یکی از حرفه‌های پرچالش و جذاب در دنیای امروز است که نیازمند مجموعه‌ای از مهارت‌ها و ویژگی‌هاست.
موفقیت در این حوزه نه تنها به دانش فنی و اطلاعات بازار بستگی دارد، بلکه مهارت‌های ارتباطی، مذاکره و مدیریت زمان نیز نقش بسزایی دارند.
در این بلاگ به بررسی مهم‌ترین مهارت‌هایی که هر مشاور املاک موفق باید داشته باشد، خواهیم پرداخت.

توضیحات بیشتر »

چطور مشتری را وادار به خرید کنیم؟ | 7 تکنیک کاربردی

متقاعدسازی مشتری در حوزه املاک، یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که هر مشاور حرفه‌ای باید به آن مسلط باشد.
بسیاری از مشتریان حتی پس از مشاهده ملک‌های متعدد، همچنان دچار تردید هستند و در تصمیم‌گیری نهایی دچار مشکل می‌شوند.
در چنین شرایطی، استفاده از روش‌های سنتی فروش، نه‌تنها کمکی نمی‌کند، بلکه ممکن است باعث از دست رفتن مشتری شود.
در این مقاله، هفت تکنیک مؤثر و کاربردی را بررسی خواهیم کرد که به شما کمک می‌کنند ذهن مشتری را بهتر درک کنید، مقاومت‌های او را کاهش دهید و در نهایت، او را به خرید ترغیب نمایید.
این اصول می‌تواند تأثیر چشمگیری در افزایش فروش و جلب رضایت مشتریان داشته باشد.

توضیحات بیشتر »
برندینگ

برندسازی صحیح در حوزه املاک

برندسازی یکی از مهم‌ترین مواردی بوده که در همه مشاغل بخصوص حوزه املاک از اهمیت بسیاری برخوردار است. اما در این میان نحوه برندسازی صحیح در حوزه املاک می‌تواند برای بسیاری از افراد مورد سوال باشد. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب از سایت آکادمی آموزش املاک ابراهیمی، روش برندسازی صحیح در حوزه املاک را بررسی کنیم، پیشنعاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

توضیحات بیشتر »

Share:

جدیدترین مقالات

اگر درباره دوره ها سوال داری شمارتو بذار