بسیاری از مردم شغل مشاوران املاک را مهیج، متنوع و پردرآمد میبینند و به چالشهایی که کارکنان دفاتر املاک با آن سر و کار دارند، واقف نیستند. اما واقعیت این است که فشار کاری زیاد و تلاش برای رضایت مشتریان میزان استرس مشاور املاک را بالا میبرد. مشاور املاک حتی اگر سالها تجربه و مهارت کسب کرده باشد باز ممکن است در برخی از معاملهها بر سر مسائل مختلف و به حق، دچار استرس شود، پس استرس به عنوان یک عامل طبیعی در حرفه املاک باید مدیریت و مهار شود. در این مقاله به بررسی راهکارهای مقابله با استرس مشاور املاک میپردازیم.
استرس مشاور املاک
مسلما هر شغلی سختیهای مخصوص به خود را دارد. در حرفه املاک و مسکن برخلاف تصور عام که آن را شغلی بدون دردسر و کم زحمت میدانند، استرس مشاور املاک به عنوان یک عامل پررنگ و تأثیرگذار خودنمایی میکند. کاهش معاملات خرید و فروش ملک بر اثر نوسان بازار، تعدد رقبای کاری، خواستههای غیرمنطقی مشتریان، مشکلات حقوقی ملک و صاحبان آن، وابستگی حقالزحمه به قیمت نهایی ملک و عوامل ریز و درشت دیگری سبب بروز استرس در حرفه مشاوران املاک میشود. علاوه بر این موارد مشاوران املاکی که در ساختوساز یا خرید و فروش ملک سرمایهگذاری کردهاند در صورت رکود بازار خسارت سنگینی را متحمل میشوند و این عامل باعث شده سطح استرس این افراد چندین برابر شود.
استرس مشاور املاک با او چه میکند؟
هنگامی که در یک دفتر املاک و مستغلات، احساس فشار زیاد یا همان استرس مشاور املاک بر فضا حاکم میشود، تأثیر منفی بر راندمان کاری خود او و همچنین همکاران وی خواهد گذاشت. مشاور املاک موفق با استفاده از نکات و تکنیکهای صحیح بر استرس خود غلبه کرده و زنجیره انتقال انرژی منفی را قطع میکند. همچنین او باید وظایفی را بر عهده بگیرد که از عهده مدیریت آن بر میآید زیرا گذاشتن تمرکز و وقت بر یک کار کوچک و انجام آن به نحو احسنت بهتر از انجام وظیفه سنگینی است که در حد توانایی ما نیست. فکر کردن به شکستهای گذشته یا مشغول بودن به نگرانیهای آینده نه تنها کمکی به پیشرفت کار مشاور املاک نمیکند بلکه سبب ایجاد استرس میشود و توان او برای تمرکز بر وظایف روز را کاهش میدهد.
نکاتی برای کنترل استرس در حرفه املاک
مشاوران املاک مصمم با استفاده از تکنیکهای کاهش و مدیریت استرس مشاور املاک، علاوه بر بالا بردن راندمان کاری خود، به ذهنی آرام و بیدغدغه دست خواهند یافت. برای مدیریت استرس مشاور املاک راهکارهای زیر را در خاطر بسپارید:
-
تهیه فهرستی منظم از وظایف
افرادی که میدانند در طول روز قرار است چه کارهایی انجام دهند، به دلیل داشتن یک برنامهریزی مشخص و هدفمند کمتر دچار استرس میشوند. برای کاهش استرس مشاور املاک نیز میتوان فهرستی از فایلها و قراردادها مشخص کرد و طبق یک مسیر و هدف، کار خود را پیش برد.
-
تلاش برای تعادل و زندگی سالم
با داشتن یک زندگی سالم که شامل تغذیه صحیح، ورزش روزانه، استراحت بهموقع و حفظ تعادل میان کار و تفریح است میتوان از اضطراب و استرس دوری کرد زیرا این عوامل با تقویت سیستم ایمنی بدن علاوه بر کمک به سلامتی جسم، سلامت روح و روان را نیز تضمین میکند.
-
تفکر در مورد انتهای هر اتفاق
گاهی اوقات مشاوران املاک پیش از مذاکره استرس فراوانی را متحمل میشوند و این موضوع به دلیل فکر کردن بیش از حد به نتایج مذاکره است یعنی منشأ ذاتی درستی ندارد. او باید این موضوع را با خود حل کند زیرا انتهای یک مذاکره ناموفق در نهایت کولهباری از تجربه برای مشاور به ارمغان میآورد پس نباید از شکست ترسید.
-
تمرین و یادگیری فنون مذاکره
هنگامی که اطلاعات مشاورین املاک بهروز و آپدیتشده باشد، فرد دچار استرس نخواهد شد زیرا مطمئن است که پاسخ سؤالات مشتریان حین مذاکرات را میداند. داشتن علم حرفه املاک، اعتمادبهنفس مشاور را افزایش میدهد.
-
انجام کار در لحظه
یک اصطلاح قدیمی هست که میگوید کار امروز را به فردا مسپار. اگر مشاوران املاک تمام کارهای خود را بهموقع انجام دهند و پیگیری معاملات را در لحظه انجام دهند در مقابل خواستههای مشتریان دچار استرس نمیشوند و کارهای خود را بدون دغدغه انجام میدهند. زیاد شدن مسئولیتها باعث کاهش تمرکز افراد در حرفه و کار آنها میشود پس انجام کار در لحظه پیشنهاد مناسبی برای کاهش سطح استرس است.
نتیجه گیری
همه ما میدانیم با توجه به زندگی رقابتی در دنیای امروز، استرس مشاور املاک مانند استرس در تمام حرکتهای جهادی بزرگ امری طبیعی و غیرقابل انکار به شمار میرود بنابراین بر آن شدیم که به جای کتمان و پاک کردن صورت مسئله، استرس را به عنوان عامل ذهنی و روانی در فعالیتهای انسان امروز بپذیریم و راههای مدیریت آن در جهت رشد و پیشرفت را معرفی کنیم. سایت مشاور املاک با بهرهگیری از اخبار بهروز حوزه املاک و مستغلات، همچنین استفاده از کارشناسان باتجربه میتواند چراغ راه مشاوران املاک مصمم و با اراده برای رسیدن به کامیابی باشد.
سوال داری شمارتو بذار
هر سوالی داری بپرس حداکثر تا پایان وقت اداری امروز بهت زنگ میزنیم
برای دوستات بفرست

الگوی دیسک چیست؟ آشنایی با 4 دسته رفتاری مشتریان
الگوی دیسک (DiSC) یک ابزار رفتارشناسی است که به شناسایی و درک الگوهای رفتاری افراد کمک میکند. این مدل بر اساس چهار دسته اصلی شخصیتی بنا شده است: تسلط (D)، تأثیر (I)، ثبات (S) و وظیفهشناسی (C). هر فرد ترکیبی از این چهار دسته را دارد و شناخت این الگوها میتواند به بهبود ارتباطات و تعاملات اجتماعی کمک کند. در این مقاله به بررسی این چهار دسته و نحوه تأثیر آنها بر رفتار مشتریان میپردازیم.

قیف فروش چیست و چند مرحله دارد؟
قیف فروش ماجراجوییای است که هر خریدار بالقوه هنگامی که به سرویس یا محصولی علاقهمند میشود، آن را تجربه میکند.
این قیف شامل چندین مرحله است که به تیمهای فروش کمک میکند تا مشتریان بیشتری را جذب و نگهداری کنند.
در ادامه به تفصیل هر یک از مراحل قیف فروش پرداخته میشود.

معایب شغل مشاور املاک چیست؟
بسیاری از مردم فکر می کنند که شغل مشاور املاک، شغلی است که صاحبان آن بدون کمترین زحمت و دردسر بیشترین درآمد را داشته و معتقدند این حرفه تنها در یک بنگاه، خط تلفن و میز و صندلی خلاصه شده و مشاوران تنها زحمتی که می کشند، گرفتن حق کمیسیون از طرفین معامله ملک است! درست است که شغل مشاور املاک درآمدزا و جذاب است، اما در عین حال شغلی پر از استرس، سختی و ریسک است. در این مقاله قصد داریم در رابطه با معایب شغل مشاور املاک صحبت کنیم.