اهمیت پیگیری مشتری در کار مشاورین املاک بسیار حائز اهمیت است. در آمریکا مهارت پیگیری مشتریان را فالو آپ کردن مشتری follow up customer مینامند. افزایش فروش نیازمند پیگیری و حوصله مشاور املاک است. این بدان معنی خواهد بود که مشاوران املاک پس از ارائه فایل به مشتری و چند بار ملاقات با وی، موظف هستند تا برای ارتباط بیشتر با مشتری و پیگیری روند معامله که منجر به حتمی شدن فرآیند خرید شود، اصطلاحا او را فالو کنند و پیگیر قرارداد باشند. سوالی که در این بحث پیش میآید این است که این پیگیری چند بار و چگونه صورت گیرد تا اثر مثبتی در انجام معامله داشته باشد؟
آشنایی با روشهای پیگیری مشتری
برخلاف تصور برخی از مشاوران املاک که فکر میکنند اگر مرتب با مشتری خواه مالک یا متقاضی تماس بگیرند نتیجه بهتری را حاصل میکنند، این مطلب به صورت عکس عمل میکند. پس بهتر است راههای پیگیری مشتری را با هم بررسی کنیم:
-
کارشناس خوبی باشید!
یک کارشناس فروش پیش از آنکه به فکر خرید و فروش ملک باشد، باید اعتماد مشتری را به دست آورد، پس بهتر است بدون ایجاد حساسیت در مشتری به طور صمیمی در مورد ملک مورد نظر با او صحبت کنید.
-
شروع سریع اولین پیگیری
همیشه و در هر کاری قدم اول مهم است، برخی از کارشناسان فروش تصور میکنند وقتی مشتری ملک را دید، باید صبر کنند تا او خود با دفتر املاک تماس بگیرد اما این راه هم منطقی به نظر نمیرسد. مشاور املاک باید گام اول در پیگیری مشتری را در زمان مناسب و پس از اولین دیدار ملک انجام دهد.
-
با مشتری راحت باشید
در تماسهای اولیه دوستانه از مشتری خود سوال کنید که در چه زمانهایی و از چه طریقی میتوانید با او در ارتباط باشید که برای وی ایجاد مزاحمت نکنید. با این کار شما حس ارزشمندی مشتری را به او انتقال دادهاید. تماس تلفنی، پیامکی، ایمیل و فضای مجازی راههای ارتباطی است که توسط پرسش از خود مشتری به بهترین آن دست پیدا میکنید.
-
مفید باشید
برای پیگیری مشتری هنگام مکالمات تلفنی یا برقراری هر نوع ارتباط از مکالمات کوتاه و مفید استفاده کنید. در تماس از زیادهگویی بپرهیزید.
-
متکلم وحده نباشید
یک مشاور املاک با تجربه هنگام پیگیری مشتری به هیچ عنوان نظر خود را به او تحمیل نمیکند و از بحثهای احتمالی دوری میکند. او همیشه اولویت را صحبت و خواسته مشتری در نظر میگیرد.
-
محتوای تماس مشخص باشد
حتی اگر مشتری شما راههای ارتباطی زیادی پیش پای شما گذاشته است، باز بیدلیل و صرف داشتن تماس با او ارتباط برقرار نکنید. حتما برای تماس خود دلیل مشخص و حاوی نکته خبری داشته باشید.
نکات مربوط به پیگیری مشتری
در این بخش به بررسی نکاتی که در ظاهر ساده و بیاهمیت به نظر میآید اما از حساسیت بالایی برخوردار است میپردازیم:
- یک دفتر برنامهریزی داشته باشید که در آن نام و مشخصات ملک مشتریانی که یک بار به دفتر شما مراجعه کردند و از ملکی بازدید نمودهاند را در آن یادداشت کنید. سپس سعی کنید تا 20 روز یا کمی بیشتر اما قطعاً نه هر روز و هر زمانی، با مشتری تماس برقرار کنید یا سعی کنید اطلاعات بیشتری به او منتقل کنید تا نهایتاً نظر او جلب گردد. هنگام پایان مکالمه حتما با مشتری در مورد فیکس کردن قرار بعدی صحبت کنید.
- پیگیری مشتری تنها مخصوص مشتریانی که هنوز هیچ خریدی انجام دادهاند نیست بلکه پیگیری مشتریان موفقی که اقدام به خرید ملک کردهاند چند فایده دارد. اول اینکه این کار املاک شما را به یک برند با سابقه در ذهن مشتری تبدیل میکند و دوم آنکه پیگیری کردن مشتریان قبلی، بازگشت مجدد آنان به سوی شما را در پی خواهد داشت.
مشتری های املاک را چند بار پیگیری کنیم؟
یکی از ابعاد مهم هنگام پیگیری مشتری انتخاب زمان مناسب برای انجام این کار است. در این رابطه پاسخ یکسان و الگوی هماهنگی وجود ندارد زیرا برای هر فرد زمان اوقات فراغت با دیگری تفاوت خواهد داشت. به طور کلی هر 3 الی 4 روز یکبار و به مدت چهار هفته در بازه زمانی حدود عصر تا سرشب میتوان بدون اینکه مشتری خود را ناراحت کرد، به پیگیری فایل مربوط به او پرداخت. معمولا در این مسیر، مشاور متوجه خواهد شد که تا چه حد مجاز به پیگیری روند معامله است و این مهم با توجه به شخصیت هر مشتری کمی متفاوت خواهد بود. در صورتیکه مشتری پاسخگوی تماس شما نبود، تماس بعدی را به حداقل 2 روز بعد موکول کنید.
نتیجهگیری
با توجه به گسترش راههای ارتباطی بین مردم همچون پیامک و ارسال پیام در فضاهای مجازی و نرمافزارهای گوناگون، نیاز نیست که برای پیگیری مشتری مرتب با او تماس گرفت. مرز بین جذب یا از دست دادن مشتری بسیار باریک است، سایت بهروز املاک با مجموعهای از کارشناسان و مشاوران املاک زبده ضمن راهنمایی مشاوران دفاتر املاک، خدمات مفیدی برای ارائه به مشتریان معرفی میکند.
سوال داری شمارتو بذار
هر سوالی داری بپرس حداکثر تا پایان وقت اداری امروز بهت زنگ میزنیم
برای دوستات بفرست

دوره آموزشی املاک و مستغلات
در دنیای امروز صنعت املاک و مستغلات یکی از صنایع پر درآمد و پر رقابت است، اما برای دستیابی به موفقیت در این صنعت و تبدیل شدن به مشاور املاک، باید بیش از شانس اطلاعات گستردهای در این حوزه داشته باشید. ما در این مقاله به بررسی چگونگی آموزش املاک و مستغلات و نقش آن در رسیدن به موفقیت در این صنعت میپردازیم…

دوره آموزشی مشاور املاک
آیا همه افرادی که وارد حرفه مشاوره املاک میشوند، درآمد زیادی دارند؟ رمز موفقیت بعضی از مشاورین املاک چیست؟ مسلماً آموزش، تمرین و تلاش بیوقفه میتواند شما را در دنیای بازاریابی املاک موفق کند. ما با برگزاری آموزش رایگان برای مشاور املاک میخواهیم شما را به صورت حرفهای وارد این کسبوکار پردرآمد کنیم، با ما همراه باشید.همانطور که به آن اشاره شد دانش، مهارت و تواناییهای مختلفی وجود دارد که فرد با آموزش آنها میتواند به یک مشاوره املاک حرفهای تبدیل شود در ادامه هر یک را مختصراً به شما معرفی خواهیم کرد.

برندسازی صحیح در حوزه املاک
برندسازی یکی از مهمترین مواردی بوده که در همه مشاغل بخصوص حوزه املاک از اهمیت بسیاری برخوردار است. اما در این میان نحوه برندسازی صحیح در حوزه املاک میتواند برای بسیاری از افراد مورد سوال باشد. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب از سایت آکادمی آموزش املاک ابراهیمی، روش برندسازی صحیح در حوزه املاک را بررسی کنیم، پیشنعاد میکنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.