نیاز مشتری در واقع همان عاملی است که او را راغب و وادار به درخواست خدمت از شما میکند. حال آن خدمت ممکن است خرید یا فروش ملک باشد. تصور کنید مشتری با انگیزه و هدف، از شما به عنوان یک کارشناس، درخواست پیدا کردن یک ملک مناسب دارد. حال اگر نتوان در زمان مناسب و با کیفیت لازم خواسته فرد را مرتفع کرد، ذوق مشتری کور و از تقاضای خود صرف نظر خواهد کرد. پس مشاور املاک باتجربه، باید نیاز اصلی مشتری را شناسایی و در کوتاهترین زمان، آن را به سرمقصد برساند. اولین و در دسترسترین راه برای شناسایی نیاز مشتری پرسش مستقیم از خود او است. کارشناسان در کشورهای پیشرفته دنیا، نیاز مشتری را از خود وی میپرسند. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد چگونگی پیدا کردن نیاز مشتری صحبت کنیم.
چجوری نیازهای مشتری رو پیدا کنم؟
همین طور که به آن اشاره شد، فاصله میان تقاضای مشتری و عرضه خدمت باید کوتاه باشد. پس باید نیازهای مشتری را شناخت و در اسرع وقت ملک مورد نظر مشتری را پیدا کرد. برای شناخت نیاز مشتری به نکات زیر توجه کنید:
-
نظرسنجی از شخص مشتری
امروزه بهترین راه نیاز مشتری، صحبت مستقیم با او است. از مشتری خود بپرسید در ذهن خود به دنبال چگونه ملکی است؟ برای این مهم، شما باید با فرد یک رابطه مستمر و پیگیرانه داشته باشید.
-
تهیه پرسش نامه
با استفاده از تهیه تعدادی سوال که هم میتوانید، در سایت خود بارگذاری کنید و هم میتوانید به صورت کاغذی در اختیار مشتری بگذارید، به نیازهای او واقف میشوید. سوالاتی از قبیل میزان سرمایه، سلیقه فرد، محل انتخابی وی برای خرید ملک و از این قبیل پرسشها را به شکل چهارگزینهای برای پاسخ راحتتر در اختیار مشتری قرار دهید.
-
شناخت زبان بدن و داشتن مهارت ارتباط
مادامی که یک مشاور املاک در مکالمات روزمره با مشتری، سعی میکند با بهره از علم روانشناسی از روی حرکات، نگاه و صحبتها به خواسته درونی او پی ببرد، در شغل خود موفق است. همچنان با مطالعه آگاهی خود را راجع به شناخت مشتریان بالا ببرید.
-
توجه به دادهها
خوشبختانه با زندگی در عصر دیجیتال، دستیابی به اطلاعات بهروز و تکنیکهای جذب مشتری راحت میتوان به یک جمعبندی از نیازهای کلی مشتری رسید. اطلاعات خود را با استفاده از متدهای روز دنیا آپدیت کنید تا یک قدم به شناخت نیاز مشتری نزدیکتر شوید.
-
نگاه از دید مشتری
مشاور املاک باتجربه، خود را جای مشتری میگذارد، یعنی در انتخاب یک ملک خود را مشتری تصور میکند و از دریچه دید و نگاه او به ملک نگاه میکند. با این دید متوجه معایب و مزایای آن خرید و فروش نیز میشود. همچنین در پوست مشتری، نیازهای او نیز بهتر شناخته میشود.
-
شبکههای اجتماعی
مردم و مشتریان هر روزه در حال انتشار پستها و سلایق و علایق خود هستند، نکتهسنجی و ریزبینی در این صفحات که مربوط به مشاوران املاک و حتی رقیبان شما میشود و نظرات مخاطبان این صفحهها به شما الگو میدهد. استفاده از هشتکهای مربوط به مشتری و جستجو در موتور جستجوگر گوگل نیز کمک شایانی به شناخت شما از نیازهای مشتری میکند.
-
رعایت انصاف
یکی از نیازهای مشتری که در همه مشترک است، انتظار داشتن انصاف است. او به مشاور املاک اعتماد میکند و به دنبال ملکی است که از همه جهات با خواستههای او مطابقت داشته باشد. پس وظیفه شما است که جانب اعتدال را از سمت خود رعایت کنید و فقط به نفع یکی از طرفین معامله کار نکنید.
-
کنترل روند معامله و پشتیبانی
برای اینکه نیاز مشتری را بشناسید، همواره در معاملهها شرایط را کنترل کنید و پشتیبان مشتری باشید. این کار علاوه بر رضایت مشتری، اطلاعات بیشتری در زمینه شناخت کلی به ارمغان دارد.
-
احترام و ایجاد رابطه عاطفی با مشتری
در تمام دنیا و در هر حرفهای برای شناخت فرد و در نتیجه شناخت نیازهای او، احترام گذاشتن و ایجاد رابطه عاطفی یک عامل سرعت بخش در شناسایی نیازهای فرد محسوب میشود. پس به مشتری احترام و ارادت داشته باشید.
سخن پایانی
یک مشاور حرفه ای، کار خود را بر اساس شانس و اقبال پیش نمیبرد. یعنی میداند برای موفقیت در کار خود، باید همواره فایلها و اطلاعات خود را بهروزرسانی کند و خواسته و نیاز مشتری خود را بشناسد. هنگامی که نیازهای مشتری خود را بشناسید و آنها را اولویتبندی کنید، میزان فروش و میزان رضایت مشتری از شما بالا میرود و این مهم، رونق کار شما را افزایش میدهد. مشاور املاک به طور کلی باید مشتری مدار باشد، یعنی در اعمال و رفتار خود، طوری برخورد کند که گویی رسالت او در این دنیا برطرف کردن نیاز مشتری است و بس. شناخت نیازهای مشتری و برطرف کردن آن، مشتری را به شما وفادار میکند و این خود یک تبلیغ بدون هزینه است. نکاتی که در این مقاله راجع به آن صحبت کردیم، شما را در شناخت نیازهای مشتری یاری میرساند
سوال داری شمارتو بذار
هر سوالی داری بپرس حداکثر تا پایان وقت اداری امروز بهت زنگ میزنیم
برای دوستات بفرست

سیستم سازی در کسب و کار چیست و چرا اهمیت دارد؟
در دنیای رقابتی کسب و کارها، داشتن سیستم های کارآمد و منسجم نقش حیاتی در موفقیت و پیشرفت یک شرکت ایفا میکند. سیستم سازی به معنای ایجاد فرآیندها و روش های استاندارد برای انجام امور است که به شما کمک میکند تا به طور منظم و قابل پیش بینی به اهداف خود دست یابید. در این مقاله، به بررسی اهمیت سیستم سازی در کسب و کار و ضرورت داشتن آن خواهیم پرداخت..

قوی ترین نکات مذاکره برای مشاورین املاک
اگر در رفتار مشاوران املاکی که خوب میفروشند، دقت کنید متوجه میشوید که این افراد نکات مهم مذاکره مشاور املاک را به خوبی میشناسند، میدانند و به آن عمل میکنند. مذاکرهگران در روند فروش ملک خریدار، فروشنده و مشاور املاک هستند که هر کدام آنان به خصوص دو طرف اصلی معامله سعی بر رسیدن به خواستههای خود دارد. اگر میخواهید از تجربه سالها آزمون و خطای دفاتر املاک متعدد که امروزه حرفی برای سخن گفتن دارند استفاده کنید، خواندن این مقاله به شما توصیه میگردد.

نکات مهم در خصوص مدیریت اتاق قرارداد
یکی از مفاهیم پایه ای و شاید اصولیترین آیتم در شغل مشاور املاک، مدیریت اتاق قرارداد است. تنظیم قرارداد، اجرای روابط درست و حرفهای، همچنین مدیریت متبحرانه در پیشبرد قرارداد مهارتهایی هستند که در درجه اول مدیریت دفتر املاک و سپس کارکنان این مجموعه باید با آن آشنایی کامل داشته باشند. اتاق قرارداد مکان آخرین مرحله هر معاملهای به شمار میآید که در آن نتیجه زحمات کارشناسان ملک نمایان میشود.